WERK

TALENTONTWIKKELING RICHTING WERK

Talenten benutten en ontwikkelen
Het tweede element van BINNENLANDER.NL is werk. Want betaald werk betekent meedoen, financiële zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid. Daarmee bedienen wij niet alleen de nieuwkomers die op zoek zijn naar werk en een stabiele toekomst in Nederland, maar ook spelen wij in op tekorten aan werknemers op de arbeidsmarkt. In samenwerking met overheid en bedrijfsleven leiden wij mensen op tot goede en gemotiveerde krachten in onder meer zorg, horeca en techniek. Met benodigde certificering.

“Samen kijken wij niet alleen naar de huidige situatie van mensen, maar vooral ook naar wat zij zelf willen en kunnen.” En vanaf dag 1 gaan we daarmee aan de slag!

BINNENLANDER.NL selecteert de deelnemers. Mannen en vrouwen, gezond van lijf en leden. Mensen die hun verantwoordelijkheden kennen. Samen kijken wij niet alleen naar de huidige situatie van mensen, maar vooral ook naar wat zij zelf willen en kunnen. Ben je technisch, een gitaarvirtuoos of zorgzaam? In deze voorgesprekken gaan wij niet uit van problemen, maar van oplossingen en talent. Dat geldt voor alle betrokken partijen: deelnemers, overheid en bedrijfsleven. Wij koppelen mensen aan die organisaties waar een gerichte vraag naar gemotiveerde arbeidskrachten is. Daarbij staan wij voor kwaliteit en motivatie; op de werkvloer leren deelnemers de rest.
NIET OVER, MAAR MET ELKAAR

Gedurende het gehele traject is er gerichte aandacht voor taalvaardigheid, persoonlijke coaching, netwerken en (praktische) opleiding. We werken intensief samen, hebben overleg – niet óver maar mét elkaar – en houden focus op de persoonlijke ontwikkeling aan de hand van methodieken die eerder zoals bij onder andere Yacht, Samenlevingswerk, Buurt M/V en Antes - hun kracht hebben bewezen.
Alles met de beste zorg en gericht op maatschappelijke duurzaamheid, met persoonlijke begeleiding en jobcoaching. Niet alleen voor de duur van het traject, maar ook daarna.